Terroir

Fiind mereu în căutare de excelență, eleganță și caracter într-un vin artizanal care poate vorbi despre locul uimitor de unde provine, Aurelius a decis să-și conceapă vinurile în orașul Nisporeni, zonă cu Indicație Geografică Protejată - Codru.

Codru reprezintă zona centrală a Moldovei și cuprinde masivul principal al plantațiilor de viță-de-vie – aproximativ 60 mii ha (circa 60%). Pădurile milenare de stejar și tei din zonă influențează pozitiv atât microclimatul regiunii, cât și diversitatea reliefului care este compus din văi, vâlcele și multe râuri mici creând condiții prielnice rodirii unei bogate varietăți de soiuri de struguri.

Solurile ușoare, aerate care se caracterizează ca fiind argiloase și luto-nisipoase, poziția fizico-geografică avantajoasă, relieful, clima, dar și tradițiile oamenilor care lucrează în vie influențează în mod esențial evoluția strugurilor și a vinului, oferindu-i fiecărei parcele de vie un alt caracter care poate fi sintetizat ca Terroir.

Astfel, gama Aurelius constă dintr-un asortiment vast de vinuri liniștite și spumante, iar calitatea acestora este exprimată nemărginit prin terroir.

Vie / Podgorii

Propriilor podgorii situate în zona Codru li se acordă toată atenția și grija, conform unor principii dezvoltate și păstrate din generație în generație, din tată în fiu.

Fiecare parcelă este identificată și valorificată cu grijă. Acestea se prelucrează după cele mai noi tehnologii, pentru a elimina erbicidele și îngrășămintele de sinteză, mărind intervențiile în timpul lucrărilor în verde, astfel vița de vie restituie toate caracteristicile solului și energia soarelui. Trasabilitatea vinurilor Aurelius este desăvârșită.

Din prima, se remarcă amplasarea podgoriilor, acestea se înfățișează ca o colină binecuvântată de Dumnezeu. Această vie, cu o suprafață ce se mărește anual, ocupă tot dealul care coboară în pante spre văi. Expunerea la soare este excepțională cu o poziționare Sud – Vestică, platoul absoarbe primele raze de soare ale dimineții și le păstrează pe ultimele.

Această regiune se distinge prin personalitatea viței de vie și a versanților bine însoriți, prin finețea vinurilor albe obținute aici și mai ales pentru dragostea tradițională a locuitorilor pentru cultura vinului.

Personalitate

Farmecul vinurilor Aurelius este caracterizat de o atitudine perseverentă și un amalgam de proceduri și etape corecte pe tot parcursul drumumului său până la îmbuteliere. De la zona geografică, primul puiet sădit, recoltarea fiecărei bobițe până la transformarea sa într-un vin special, ca mai apoi să-l maturăm în butoaiele de stejar frațuzesc, ce transformă în ani acel ADN pe care-l obținem în sticla de pe raft.

Personalitate - asta trebuie să ai pentru a alege Aurelius.

Aurelius mereu la înălțime.

//